1 dec

Julekalender

Så er det blevet 1. december, nogen har ventet med længsel, andre knapt så meget.

For en del måneder siden, aftalte jeg med en veninde at vi skulle lave pakkekalender til hinanden i December, og der var et fast beløb på, så det ikke var noget der “løb løbsk”. Under forberedelserne til pakkekalenderen, kom jeg til at tænke på om der var mulighed for at lave en (næsten) gratis pakkekalender, evt. med tanke på Operation Skriv Hjem, eller andre velgørende formål. Tanken blev til handling. Selvfølgelig er den ikke gratis, men der er ikke købt noget ind til kalenderen, og modtageren kommer også til at bruge nogle af sine egne materialer, da der i bund og grund kun leveres en kortbase (hver dag), et stykke mønsterpapir (nogle dage), og en eller anden form for pynt (hver dag). Papiret er for det meste fundet som rester i mit eget lager, og der er brugt enkelte hele stykker metalpapir (6*6).

Hvis der er udskæringer, er der i de fleste tilfælde, flere eksemplarer af den samme, så de kan stakkes.

Det er en anden veninde der modtager disse udfordringer, da hun er bedre til at lægge det fra sig, hvis hun ikke har tid, og det er vel de færreste der har job og børn, der også har tid til at scrappe hver dag i december 🙂

Det er helt op til modtageren om resultaterne havner i egen kortkasse, til velgørenhed, eller i skraldespanden. Dog mener jeg, at der er arbejdet ud fra at alle de leverede dele er “Operation Skriv Hjem”-godkendte.

Men allerførst skulle det hele pakkes ind, og da jeg sad med 24 næsten ens pakker, og samtidig vidst at der var behov for en form for “samledåse”, blev pakkerne laveret sådan:

Samlemappe

De 23 pakker ligger 2 i hver lomme, så hvis der ikke er tid, kan pakken åbnes, og indholdet kan lægges i lommen, så der er styr på det, indtil der er tid, og skulle man have lidt i overskud, så kan det også opbevares her.

Samlemappen uden indhold, lukket

Halvdelen af lommerne er råhvide, og den anden halvdel er sorte. 

Lommerne er råhvide og sorte, det er valgt fordi jeg selv skærer de fleste udskæringer i hvid (i hvert fald dem der ikke skal bruges med det samme), og de er lidt nemmere at se, i en lomme der ikke har samme farve.

Det sorte “papir” omslaget er lavet af, er “Papfab”, og kunne lige så godt være Faux leather, men igen blev der brugt, hvad jeg havde liggende.

Samtidig har jeg været så forudseende at tage billeder af hver dags indhold, så det er muligt at følge med her på bloggen.

God december

Ann

3 meninger om “Julekalender

  1. Som den glade modtager af din Julekalender, kan jeg oplyse, at jeg har sat alle pakkerne op i samlemappen, og glæder mig til at se hvad du har hittet på.

Lukket for kommentarer.